40 medailí z Visegrad Junior GP!

Uplynulú sobotu sa konal XVII. Ročník prestížnej súťaže Junior Armwrestling GP, tento krát podujatia hostilo Maďarsko. Súťaž je známa svojim vysokým štandardom a tentokrát tomu nebolo inak.

 

Krásne ceny, hladký priebeh zápasov, online prenos, všetko na špičkovej úrovni. Visegrad GP tento rok nesklamal a maďarská asociácia sa postarala o perfektnú súťaž.

Zo Slovenska vycestovala reprezentácia v zložení: za AWK Prešov  – Aila Sosa, Michaela Bačíková, Rastislav Kľučár, Denys Yakubiv, Vladyslav Yakubiv, , Oliver Kľučár, Mojmír Žilecký,

Za AWK Dobrá Voda – Eliška Ladvenicová, Bibiána Štangelová, David Klukavý

Za KASPROF-SECURITY BUL TEAM ORAVA – Barošová Dominika, Barošová Denisa, Vojtečková Adriána, Sofia Srogoňová, Holma Imrich, Jozef Šulc, Kozák Jakub, Adam Gavalda, Štefan Bernaťák

Za AWK Zvolen– David Zsikmund, Tomáš Protus, Radoslav Vanga, Martin, Fajčík, Samuel Škombár

ZA AWK TJ Spartak Myjava – Nastasia Lilian Pastorková, Partik Durec

Za ŠK Lucie Debnárovej – Lukáš Bacigál

Domov priniesli naši juniori 40 cenných kovov  z toho 15 zlatých, 17 strieborných a 8 bronzových. Podali kvalitné výkony a zároveň si otestovali svoje sily v konfrontácií so susednými krajinami.

„Ďakujem všetkým slovenským reprezentantom, ktorí prišli, ktorí bojovali v súťaži krajín. Mnohí prišli prvý krát a nestratili sa v medzinárodnej konfrontácií. Niektorí si už teraz u mňa vypýtali pozvánku do reprezentácie, lebo vidím, že zo súťaže na súťaž ich výkonnosť rastie. Sú schopní porážať konkurenciu z Česka, či Maďarska. Škoda, že niektoré kluby odignorovali túto súťaž.

Najviac som bol spokojný s výkonom Dominiky Barošovej, Jakub Kozák. Boli tam veľmi šikovní športovci do 15 rokov. Bol som spokojný aj s výsledkami Mojmíra Žileckého, Rastislava Kľučára.

Už teraz by som chcel upriamiť pozornosť na to, že týždeň po Majstrovstvách Slovenska bude sústredenie, kde budú pretekári pozvaní, ale až po tomto sústredení sa zverejní nominácia na Majstrovstvá Európy a samozrejme, že budem prihliadať aj na to, ktorí športovci boli na Junior Visegrad GP“, dodal reprezentačný tréner juniorov Gabriel Harčarik.

„Vychovávame veľmi kvalitnú juniorskú generáciu o čom svedči 40 medailí z medzinárodnej súťaže Junior Visegrad GP. Chcem poďakovať maďarskej asociácii za profesionálne zvládnutú súťaž a našim športovcom za vzornú a kvalitnú reprezentáciu“, povedal viceprezident SAPR Peter Kasan.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to Top